top of page

Hvorfor økologi i vasen?

Er du blomsterelsker ? Det er jeg oss!  Og min passion er at dyrke blomster som ikke belaster miljøet unødigt. Jeg kalder dem økologiske slowflowers. Økologisk, fordi jorden er certificeret økologisk og blomsterne dermed også -  og slowflowers fordi de vokser i det tempo der er naturligt for dem.

 

Fra naturens side er blomsterne skabt i de mest fantastiske og skønne former og farver, men når vi køber blomster, er det værd at overveje, hvordan de er kommet til verden.

 

Mange blomster fragtes hertil fra sydlige og varmere himmelstrøg som Afrika og Sydamerika,  via Holland, som er Europas største blomsterproducent.  Fælles for blomsterproduktionen er, at der sprøjtes med pesticider i et meget stort omfang, hvilket man ved er dårligt for miljøet og jordens grundvand. Produktionerne sætter naturligvis også et markant CO2-aftryk, når blomsterne skal fragtes hertil.

 

Til sammenligning dyrkes økologiske blomster uden brug af pesticider og der bruges kun begrænsede mængder af økologisk gødning.

 

Økologi har en lang række fordele. Produktionen er 'naturlig', blomsterne vokser i det tempo de skal og er derfor meget mere skånsom overfor dyr, planter og mennesker. 

Økologi værner om naturen og alle blomsterne giver liv til de mange mikroorganismer og insekter og sikrer dermed en bedre biodiversitet, som der er et stigende behov for på vores planet.

 

Når du vælger en lokalt produceret blomst reduceres CO2-aftrykket væsentligt, da transportvejen er meget kortere fra mark til blomsterelsker, og går man efter årstidens blomster i sin buket , har der ikke været involveret kunstigt tilsat lys eller  varme og blomsten vokser ud fra de naturlige betingelser. Derfor er de ikke altid lige og ensartede. Men det er det der er hele charmen. ved blomster der vokser ude i al slags vejr.

Vær god mod miljøet - vælg økologiske blomster og lokalt producerede årstidsblomster.

Køb og læs min nyeste bog: Økologi i vasen

Salg af økologiske snitblomster foregår

i perioden maj til oktober.

November og december er der salg af kranse og tørrede blomster.

Blomster kan altid bestilles til afhentning

i Brede, Virum eller på Mangholm, Hillerød,

Ring til os
Køb bogen ' Økologiske blomster' her
bottom of page